Tip 1: Bepaal de stijlen die je mooi vindt
Houd je van klassiek? Of juist modern? Ontdek de stijl die past bij jou en je interieur. Sla je favorieten op in een verlanglijst, zodat je ze altijd bij de hand hebt.
Tip 2: Ontdek of het werk past in je interieur met een app
Heb je een aantal kunstwerken op het oog? Bekijk of het werk past in je interieur met de Werk aan de Muur app. Met de Werk aan de Muur app kan je een kunstwerk digitaal ophangen en ontdek je of het werk past in je interieur. Bij ieder werk staat een werkcode. Deze werkcode gebruik je in de app. Nu kan je aan de slag! Ontdek hier meer over de app. 
Tip 3: Het juiste materiaal kiezen
Nu je weet welk werk mooi past in je interieur, is het tijd om te kiezen uit de verschillende materialen. De werken uit mijn shop zijn prints van fine-art kwaliteit op bijvoorbeeld canvas, aluminium, staal, behang, (ingelijste) posters en nog veel meer. Door te kiezen voor canvas verliest de foto geen enkel detail. Een baklijst geeft het werk een stilistisch effect. Wil je het werk een moderne twist geven? Kies van voor dibond of het stoere staal. Door het zwevende effect en hoge kwaliteit krijg je een gallery effect in huis. Houd je van luxe? Dan is acrylglas jouw materiaal. Door de glans krijgt het dieptewerking en heeft het werk een zeer luxe uitstraling. Wil je groots uitpakken? Met wandvullend behang is je interieur in één keer aangekleed. Problemen met de akoestiek in huis? Kies dan voor print op (akoestisch) doek. Ieder werk in mijn shop is te verkrijgen op alle materialen, waardoor je het werk kunt customizen zodat het perfect past bij jouw stijl en budget. 
Tip: Wil je zeker weten dat je de juiste maat kiest? Ga dan aan de slag met een vuilniszak en plakband. Knip de vuilniszak in de maat waarin je het kunstwerk zou willen bestellen en plak dit tegen je muur. Zo zie je direct wat de impact is van de maat. 
Tip 4: Zo kies je de juiste maat
De juiste maat wordt bepaald door de grootte van de ruimte, de lengte van je muur en het formaat van je meubels. Maak gebruik van handige basisregels die je helpen bij het bepalen van de juiste maat. 
De 2/3 regel. Deze regel is makkelijk te onthouden: meubel : 3 x 2 = je ideale maat. Heeft je bank een lengte van 180 cm? Kies dan voor een kunstwerk van ongeveer 120 cm breed. Met deze regel zorg je er voor dat het werk niet te klein oogt en wegvalt in je interieur, of te groot lijkt en de ruimte kleiner maakt.
Kijk ook naar de vorm: Een liggend werk maakt je kamer langer, een staand werk maakt de ruimte hoger. Heb je een lange smalle gang? Dan is het ook een goed idee om meerdere kleinere werken op te hangen. Je gang lijkt dan ruimer.
Zorg voor lucht. Een kunstwerk oogt het mooiste als het vrij aan de muur hangt en er rondom ruimte is van ongeveer 30 cm.
Ieder werk uit mijn shop is verkrijgbaar in alle maten. Zo weet je zeker dat je iets vindt wat perfect in de ruimte past. Ga je voor een statement met een werk op groot formaat? Of kies je voor de kracht van veelvoud met een leuke collage?
Ontdek al mijn werken in mijn Werk aan de muur shop.
Wil je op de hoogte blijven van promoties, acties, nieuwe blogs, ... ? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief!

Meer bekijken...

Back to Top