Ik heb een thuisstudio en wil dat de mensen zich ook thuis en welkom voelen. Dat ze ontspannen voor de lens komen te staan. 
Eerst en vooral bied ik wat te drinken aan. Bij een drankje overlopen we bv. de outfits die ze meenamen (dit vind ik belangrijk om te kijken welke achtergrond ik zal gebruiken bij welke outfit) en eventueel bepaalde wensen. Als er kindjes bij zijn, hebben die intussen de mogelijkheid om even te wennen/ontdekken.
Ik hou van duidelijkheid langs beide kanten dus ik overloop ook samen met de klant een contractje, niet op papier (we denken aan het milieu 😊) maar via een appje.  Ook op locatie is het zo geen gedoe met balpen en papier.  Ik mail het contractje ook onmiddellijk door.  Hierin geeft de klant ook aan of de foto’s mogen gebruikt worden op mijn website, social media, …
Omkleden kunnen ze in het badkamertje naast de studio, zo hebben ze voldoende privacy.
Ik zorg ook altijd voor aangepaste muziek in de studio (blijkbaar zijn kids gek op #LikeMe en dan komen er al eens fotogenieke danspasjes spontaan boven).
Zussen, broers, ouders, ... die niet voor de lens staan kunnen rustig chillen in het gezellige hoekje van de studio.
Tijdens de fotosessie zelf probeer ik zoveel mogelijk te communiceren. Niet in de stijl van ‘hoofd naar boven’ of ‘hoofd naar beneden’, … maar eerder door vragen te stellen om bepaalde gezichtsuitdrukkingen tevoorschijn te toveren.  Er is heel veel interactie. Het moet allemaal fun blijven!  De shoot moet een beleving en herinnering op zich zijn.
Een tip!: ik check ook regelmatig de genomen foto.  Je wil niet een hele reeks foto’s schieten en dan tot de constatatie komen dat je een hele reeks zwarte foto’s hebt omdat de flitser niet mee wou 😉 (been there, done that :-s)
Waren de kindjes braaf? Dan krijgen ze na afloop een snoepje 😊
Wil je op de hoogte blijven van promoties, acties, nieuwe blogs, ... ? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief!

Meer bekijken...

Back to Top