Voorbereiding
Aan een fotoshoot gaat een grondige voorbereiding vooraf!
Eerst en vooral vind ik het belangrijk je zo goed als mogelijk te leren kennen, al van bij het eerste contact. Ik weet graag wat je belangrijk vindt en geloof in een heel persoonlijke aanpak.
Ik ben ervan overtuigd dat mensen ook deels terugkomen voor wie je bent en niet alleen omdat ze jouw foto’s mooi vinden.
Er wordt steeds op voorhand besproken welke shoot (formule) je wenst en of dit in de studio of op locatie is. Er wordt ook samen besproken welke en hoeveel ‘outfits’ ja kan voorzien, ….  Ik vind het belangrijk dat verwachtingen duidelijk én realistisch zijn, zowel voor jou als voor mij.
Ik ben er klaar voor! Jij ook?
De shoot
De shoot kan doorgaan in de studio of op een locatie naar keuze.
Ik heb een thuisstudio en wil dan ook dat je je thuis en welkom voelt. Dat je ontspannen voor de lens komt te staan. 
Bij een drankje overlopen we de outfits die je meenam (dit vind ik belangrijk om te kijken welke achtergrond ik zal gebruiken bij welke outfit) en eventueel bepaalde wensen. Als er kindjes bij zijn, hebben die intussen de mogelijkheid om even te wennen/ontdekken.
Ik hou van duidelijkheid langs beide kanten dus ik overloop ook samen met jou een contractje, niet op papier (we denken aan het milieu 😊) maar via een appje. Ook op locatie is het op die manier geen gedoe met pen en papier.  Ik mail het contractje ook onmiddellijk door. Hierin kan je ook uitdrukkelijk aangeven of de foto’s mogen gebruikt worden op mijn website, social media, …
In geval van een studioshoot kan je je omkleden in het badkamertje naast de studio, zo heb je voldoende privacy.
Ik zorg ook altijd voor aangepaste muziek in de studio (blijkbaar zijn kids gek op #LikeMe en dan komen er al eens fotogenieke danspasjes spontaan boven).
Zussen, broers, ouders, ... die niet voor de lens staan kunnen rustig chillen in het gezellige hoekje van de studio.
Tijdens de fotosessie zelf probeer ik zoveel mogelijk te communiceren. Niet in de stijl van ‘hoofd naar boven’ of ‘hoofd naar beneden’, … maar eerder door vragen te stellen om bepaalde gezichtsuitdrukkingen tevoorschijn te toveren. Er is heel veel interactie. Het moet allemaal fun blijven! De shoot moet een beleving en herinnering op zich zijn.
Na de shoot kunnen de kindjes (maar ook de volwassenen) een snoepje kiezen 😊
Na de shoot
Vaak kan ik na de shoot niet wachten om de foto’s op mijn computer te bekijken! Ik ben zoooo nieuwsgierig 😊
Ik start met het importeren van de foto’s op mijn computer en neem onmiddellijk een backup. Kortom, ik zorg er steeds voor dat ik de originelen in tweevoud heb.
En dan wordt het selecteren! Deze selectie gebeurt steeds nauwkeurig op scherpte, beeldkwaliteit en compositie, zodat het eindresultaat perfect naar wens is.
Net als de ontwikkeling van filmrolletjes in de donkere kamer vroeger, is het nu ook noodzakelijk om de digitale 'ruwe' bestanden te ontwikkelen in ‘Lightroom’ en/of ‘Photoshop’.
Na de bewerking worden de foto’s netjes opgeladen in een online galerij waaraan ook een shop is gekoppeld voor prints, wanddecoratie, ...
Foto’s worden binnen de beloofde levertermijn opgeleverd. ‘Do what you promised and sometimes more’.
Wens je een album, dan nodig ik je graag uit voor een gesprek om de verschillende mogelijkheden (en dat zijn er wel wat!) te bespreken. Zo kan je ook de verschillende materialen fysiek voelen en zien. En dan ga ik aan de slag met het ontwerp. Ik stuur je steeds het ontwerp door (layout van de pagina's) en geef jou de nodige inspraak zodat je een album ontvangt waar je nog jaren plezier aan beleeft!
Wil je op de hoogte blijven van promoties, acties, nieuwe blogs, ... ? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief!

Meer bekijken...

Back to Top