Starten als fotograaf
Als kleine meid (da’s al effe geleden 😉) stond ik met mijn vader in de doka te genieten van het moment waarop het fotopapier in een badje lag en het beeld tevoorschijn kwam.  Maar een kleine meid wordt een puber en dan ben je met andere dingen bezig 😉
Die tijd is inmiddels lang voorbij en alles begon weer te kriebelen toen ik in 2018 een basisworkshop fotografie volgde.  Al snel had ik een tweedehands cropcamera gekocht en volgde ik nog een aantal workshops zoals landschapsfotografie, druppelfotografie, urbex, belichtingstechnieken, extreme macro, …
Ik kreeg ook de kans om een aantal opdrachten te doen voor een andere fotografe en mee te gaan als second shooter op huwelijken.  Op die manier heb ik heel veel geleerd.  Ik merkte dat fotografie me zoveel voldoening en energie gaf en besloot om mijn carrière als SAP consultant in IT af te bouwen en mijn eigen weg te gaan.  Ik wilde mijn eigen stijl ontwikkelen, kortom mijn ding doen. Maar hoe begin je eraan?
Voor mij was de opleiding bij Het Fotografieinstituut het antwoord.  Eerst en vooral vond ik dat ik technisch nog heel veel te leren had. Bovendien ging de opleiding veel ruimer dan dat, dat sprak me echt aan!  Uit de persoonlijke feedback heb ik heel veel geleerd.  En dit alles op jouw eigen ritme en gericht op mensen die er beroepsmatig mee verder willen.
Ik vond dat ik als fotograaf ook geloofwaardiger zou overkomen met een opleiding achter de rug.  Of dat effectief ook zo is, dat weet ik niet, het gaf me in ieder geval het nodige zelfvertrouwen om erin te vliegen.  Dankzij de opleiding heb ik mijn camera veel beter leren kennen (ik kon het niet laten en had ook een full frame tweedehands gekocht, we zijn intussen de beste cameraatjes), ben ik anders gaan kijken en bewuster gaan fotograferen.  Dit was wat ik nodig had.
De zoektocht naar ‘welke richting wil ik uitgaan’ vond ik persoonlijk het moeilijkste.  Dus ik probeer zoveel mogelijk verschillende takken uit. De tak waarin ik me momenteel het beste voel is de kinderfotografie.  Wat niet wil zeggen dat ik in de toekomst niet uitwijk naar andere takken van de fotografie.  Ik blijf nieuwe dingen uitproberen.  Er valt nog zoveel te ontdekken!
Wil je op de hoogte blijven van promoties, acties, nieuwe blogs, ... ? Schrijf je dan zeker in voor de nieuwsbrief!

Meer bekijken...

Back to Top